Vår meny
Vi är en italiensk restaurang med skandinaviska inslag belägen i Eskilstuna. Kvalitet, engagemang och trivsel i en familjär och angenäm miljö är Grappas motto. Vi bjuder våra gäster på en kulinarisk smakupplevelse från det bästa från två europeiska traditioner.
Vår meny är uppdaterad med säsongens smaker och upplevelser. Givetvis har vi fortfarande kvar några av våra populära favoriter. Vi hoppas och tror att du ska hitta något som passar dina smaklökar.
Förrätter
Sallad
Halloumiosallad – Friterad halloumiost, parmaskinka, druvor, lök, melon, rädisor, pinjenötter samt vinegrette. | 182:- |
Chevréostsallad – med blandade salladssorter, valnötter, rödbetor, äpple samt vinegrette och honung. | 176:- |
Cesarsallad – Romansallad, pancetta, krutonger, caesardressing och parmesanost.
–med kyckling -med räkor -med kyckling och räkor |
182:- 198:- 215:- |
Räk- och kräftsallad – Handskalade räkor och kräftor, blandade salladssorter, avokado, rädisor, rödlök, cocktailtomater, kapris, vinegrette. | 235:- |
Insalata Mista – Grönsallad med mixade grönsaker med vinegrette.
Halv 60:- Hel 90:- |
Pizza
Kräftpizza – Tomatsås, ost, räkor, kräftstjärtar, aioli och ruccola (OBS! räkorna och kräftorna är kalla). | 195:- |
Grappa – Tomatsås, ost, oxfiléfärs, salami, chiliaioli och ruccola. | 160:- |
Bianco – Ost, tryffelsalami, champinjoner, tryffelolja och ruccola | 160:- |
Getostpizza – Tomatsås, ost, getost, honung, valnötter, körsbärstomater och basilika. | 155:- |
De Luxe – Tomatsås, ost, oxfilé, svamp, lök, aioli och ruccola. | 195:- |
Funghi – Tomatsås, ost, svamp, vitlök, persilja och ruccola. | 125:- |
Parma – Tomatsås, ost, parmaskinka, cocktailtomater, pinjenötter, parmesan och ruccola. | 170:- |
Margherita – Tomatsås, ost, mozzarella och ruccola. | 116:- |
Capricciosa – Tomatsås, ost, skinka, färska champinjoner och ruccola. | 145:- |
Toscana – Tomatsås, ost, stark salami, paprika, lök, vitlök, persilja och basilika. | 155:- |
Vesuvio – Tomatsås, ost, skinka och ruccola. | 135:- |
Piri-piri – Tomatsås, ost, oxfiléfärs, rödlök, paprika, piri-piri, vitlöksolja och ruccola. | 160:- |
Hawaii – Tomatsås, ost, skinka, ananas och ruccola. | 145:- |
Ceasar Pizza – Tomatsås, ost, tonfisk, lök samt handskalade räkor. | 175:- |
Vegetariana – Tomatsås, ost, champinjoner, lök, paprika, kronärtskocka och ruccola. | 145:- |
Erborinata -Ost, mögelost, päron, valnötter och honung. | 165:- |
Pizzor kan endast delas då man även beställer en annan rätt att dela på!
Pasta - Risotti
Casarecce con Filetto di manzo – med skivor av oxfilé, sparris, vitlök, tryffel och smör. | 229:- |
Linguine Gamberi con Arancione – Linguine med tigerräkor, chilli, cocktailtomater, vitlök, persilja, vitt vin. | 229:- |
Gnocchi Pomodoro e feta– Färsk gnocchi med cocktailtomater, vitlök, Castelvetrano oliver, fetaost och örter. | 179:- |
Risotto Mare – Blandade skaldjur, vitlök, persilja, cocktailtomater, carnaroliris och bisque. | 269:- |
Spaghetti Carbonara – Pancetta, vitlök, grädde och äggula. | 179:- |
Spenatrisotto – med purjolök, dill, citron, carnaroliris och fetaost. |
179:- |
Varmrätter
Grillad Oxfilé – Serveras med sparris, ugnsrostade tomater, friterad potatis, örtsmör och en reduktionsås på balsamicovinäger, torkad frukt, rödlök och tomat. | 329:- |
Dagens fångst – Rostad hel fisk serveras med medelhavspotatissallad och salmorigliosås. | 289:- |
Grillad Lammytterfilé – Serveras med sparris, ugnsrostade tomater, friterad potatis och en yoghurt-rostad rapsolja och honungsås. |
289:- |
Torskrygg med färska örter -Serveras med sauterad potatis, spenat, purjolök, citron och vitlök, toppad med fläderbärskapris-vinägrett. | 315:- |
Vitello Tonnato– Traditionell italiensk kallrätt gjord med skivor av kokt kalvfilé som toppas med en sås av tonfisk, sardeller, ägg och olivolja. Serveras med ruccola, kapris och citron.
|
318:- |
Dessert
Vaniljglass med färska jordgubbar – chokladtopping och grädde. | 99:- |
Chokladfrestelse. | 119:- |
Sorbet serveras med färsk frukt. | 96:- |
Ostbricka med aprikos-yuzumarmelad. | 115:- |
Tartuffo (Italiensk glassbakelse) – Fråga personalen om smak. | 102:- |
Tryfflar – Fråga personalen om smak. | 39:- |